Uusi yhteistyömalli vauhdittamaan meri- ja valmistavan teknologiateollisuuden kasvua

Turku Science Park Oy Loura-kumppaneineen sekä Finpron Invest in Finland vahvistavat keskinäistä yhteistyötään. Hankkeella yhdistetään kansallisen toimijan Invest in Finlandin ja kaupunkien resursseja entistä vaikuttavampien tuloksien saavuttamiseksi investointien edistämisessä.

Louran ja Finpron Invest in Finlandin yhteistyö tähtää erityisesti positiivisen rakennemuutoksen alojen vahvistamiseen. Yhteistyöhankkeessa ovat mukana Lounaisrannikkoyhteistyön (Loura) kaupungit Turku, Uusikaupunki, Rauma ja Pori sekä Salon kaupunki. Vuoden 2018 loppuun asti kestävä hanke rahoitetaan osallistuvien kaupunkien kesken.

”Meri- ja valmistavan teknologiateollisuuden kasvun tukeminen on tämän yhteistyön päätavoite”, kertoo Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen. Lounais-Suomen nopea kasvu luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia Suomesta investointikohteena kiinnostuneille yrityksille. ”Esimerkiksi itseohjautuvien laivojen ekosysteemi tekee alueestamme kansainvälisesti todella kiinnostavan”, Kyynäräinen jatkaa.

”Olemme erittäin iloisia mallista, joka luo pohjan säännölliselle ja suunnitelmalliselle yhteistyölle. Yhteiset tavoitteet ja konkreettinen tekeminen ovat avainroolissa nyt alkavassa hankkeessa, joka keskittyy nimenomaan ulkomaisten investointien saamiseen alueelle,” sanoo Hanna Lankinen, kehitysjohtaja, Finpron Invest in Finland -yksiköstä.

”Louran invest in -yhteistyöhön, jota olemme tehneet kaupunkien kesken jo usean vuoden ajan, hanke tuo pitkään kaivatun resurssilisäyksen”, toteaa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen. Hankkeen projektipäälliköksi on palkattu Esa Lindqvist, joka on aloittanut Invest in Finland -yksikössä 1.9.2017. Esa on tehnyt pitkän työuran Tekesillä ja työskennellyt lounaissuomalaisten yritysten kanssa vuosikymmeniä. Hän tulee hankkeen aikana työskentelemään niin Loura-alueella kuin Team Finland -talossa Helsingissä. Ensi vuoden alusta Finpro ja Tekes yhdistyvät Business Finlandiksi.