Montisera KasvuOpenin lupaavin biotalouden kasvaja

Biotalouden lupaavimmiksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Montisera Raisiosta. Yritys etenee valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset start again ja start up -sarjoissa.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 14 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin alan asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 23 hakijasta.

Tuomariston mukaan ratkaisevaa oli yrityksen kasvunnälkä, innovatiivisuus, todellinen halu kehittyä ja kasvaa ja todennäköisyydet hyötyä jatkosparrauksesta.

Smart Chemistry Parkissa Raisiossa toimiva Montisera Oy on yksityinen suomalainen kehitysyritys, joka tutkii, kehittää ja kaupallistaa bioaktiivisia yhdisteitä lääke- ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Montiseralla on maailmanlaajuinen kumppaniverkosto, johon kuuluu muun muassa yliopistoja, tiedeyhtiöitä, laboratorioita ja sopimuspohjaisia tutkimuslaitoksia. Montisera kehittää kolmea eri vaiheessa olevaa bioaktiivista yhdistettä alkoholismin, Parkinsonin taudin ja alavirtsatiesairauksien hoitoon.

“Tuotekehitys on Montiseralla jo kohtuullisen pitkällä ja sillä on osaava tiimi. Puu mahdollistaa uusien, korkean lisäarvon tuotteiden kehittämisen. Tärkeä päänavaus!”, tuomaristo perustelee.

Biotalouden Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 25.-26.10.2017 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 27.

Tuomaristoon kuuluivat Emilia Moisio (Metsä Group), Ari Saario ja Lotta Forssell (Valmet Corporation), Pekka Äänismaa (Jyväskylän ammattikorkeakoulu), Sari Åkerlund (Ääneseudun Kehitys Oy) ja Veli-Pekka Päivänen (Keski-Suomen Liitto).

Smart Chemistry Park on osa Turku Science Park Oy:n toimintaa.