Entis NY kiri Nuori Yrittäjyys kisan korkeakoulusarjan voittoon

Turkulaiset menestyivät hienosti Nuori Yrittäjyys -loppukilpailussa Helsingissä 19.-20.4. Etenkin korkeakoululähtöisissä sarjoissa Turun seudun osallistujat loistivat.

Entis NY:n voittoisa tiimi.

 

NY Uskalla Yrittää -finaalin järjestää voittoa tavoittelematon Nuori Yrittäjyys ry (NY). Yhdistys edistää aktiivista toimintaa nuorten keskuudessa Suomessa vahvistamalla nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa. NY tarjoaa 7–25-vuotiaille nuorille yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta. Turussa NY on mukana myös SparkUp-yhteisön toiminnassa.

Voittajat finaalissa valitsi 50:stä yrityselämän edustajasta koottu raati, joka arvioi nuorten yrittäjien esityksiä ja myyntityötä kahden päivän ajan.

Turun yliopistossa ja Humakissa opiskelevien yritys, hyönteisravintoa markkinoiva Entis NY valittiin korkea-asteen parhaaksi NY Start Up –yritykseksi. Entis NY on napannut kiinni globaaliin megatrendin proteiinipitoisesta ravinnosta ja on luomassa uutta brändiä, joka markkinoi hyönteisravintoa. Tiimi erottui laajalla osaamispotentiaalilla tekniikasta lakimiehiin ja markkinoinnin osaajiin.

Tuotetta, Entiksen kotisirkkaa, oli testattu nopeilla kokeiluilla asiakkaiden parissa ja sirkkoja oli myyty erilaisissa tapahtumissa. Asiakaspalaute ja kysyntä oli testattu ja Entiksellä oli myös selkeä suunnitelma tulevaisuuden kehittämisen osalle. EU:n lainsäädännön avautuminen tuo markkinoille mahdollisuuden hyönteisravinnon käyttöön ja Entis haluaa olla osana uusia ja avautuvia markkinoita suomessa ja kansainvälisesti. Entis NY edustaa Suomea korkea-asteen EM-finaaleissa Helsingissä 28-29.6.2017.

Myös muut turkulaiset pärjäsivät kilpailussa. Parhaasta yritysesittelystä (pitchistä) korkea-asteen sarjassa palkittiin lemmikkien design-tuotteisiin erikoistunut Påw NY (Humak Turku ja Turun AMK). Sarjassa ”Unelmat eloon paras yrityspotentiaali” voittoon korkea-asteella ylsi Oktantti NY (Turun yliopisto / Åbo Akademi). Oktantti on HR-järjestelmä merenkulkualalle. Oktantin voiton kruunasi parhaan myyjän palkinnon korkea-asteen sarjassa saanut Alexandra Vellamo.

Parhaasta myyntipuheesta saivat palkinnon myös Puuhapojat NY, joka edusti kilpailussa Nousiaisten lukiota. Paras tuote perusasteen-sarjassa oli Raision Vaisaaren koulua edustavalla Business Race NY:llä.

Lukuvuoden parhaat toisen ja korkea-asteen yrityksen osallistuvat NY Euroopan EM-finaaleihin, jotka järjestetään toisen asteen osalta Brysselissä. Korkea-asteen finaaleita isännöi ensimmäistä kertaa Suomen Nuori Yrittäjyys ry Helsingissä.