Business Campissa jaettiin Turun seudun yrityspalkinnot

Jo viidennentoista kerran jaetut Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkinnot luovutettiin saajilleen tiistai-iltapäivällä Business Camp -yritystapahtumassa Turun Logomossa. Tänä vuonna palkituiksi tulivat Flowpark Oy, Hidex Oy ja Oy Everon Ab. Kunniamaininnan sai Turun kauppakamari. 

Yksi palkituista yrityksistä oli Flowpark Oy, jonka palkinnon vastaanotti Janne Kalhama.

 

Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnot on jaettu vuodesta 2003 lähtien. Tänä vuonna ehdotuksia eri kategorioihin tehtiin noin 50. Turku Science Park Oy:n myöntämien tunnustusten saajat julkistettiin jo perinteiseen tapaan Business Camp -yritystapahtumassa.

Yrityksiä palkittiin kolmessa eri kategoriassa. ”Kasvua edessä” -kategoriassa palkittiin menestyksekkäästä toiminnastaan Flowpark Oy. Ekologiset näkökohdat huomioiva seikkailuhuvipuistokonsepti on vuoden 2009 jälkeen avannut jo kuusi toimipistettä. Lisää kasvumahdollisuuksia tarjoaa helposti monistettava konsepti, jossa franchising-pohjalle syntyy uutta yrittäjyyttä. Flowpark on ollut myös aktiivisesti mukana paikallisissa yrittäjäyhteisöissä, mm. matkailutoimijoiden verkostossa.

”Rohkeana uudistajana” palkittiin Hidex Oy. Vuonna 1993 perustettu yritys valmistaa radioaktiivisuutta mittaavia laitteita muun muassa sairaaloiden ja lääketieteellisten tutkimusten käyttöön. Vuonna 2010 sukupolvenvaihdoksen toteuttaneen perheyrityksen liikevaihdosta suurin osa tulee kansainvälisiltä markkinoilta. Hidex Oy on myös panostanut merkittävässä määrin kehitystyöhön, jonka myötä tuotevalikoima on kasvanut uusiin käyttötarkoituksiin.

Kolmannessa kategoriassa ”syntyjään kansainvälinen” palkittu Oy Everon Ab aloitti toimintansa vuonna 2004. Hoiva-alan langattomiin mobiiliratkaisuihin keskittynyt lietolaisyritys on avannut toimipisteet myös Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa. Everonin tuoteratkaisuja käytetään jo yli 10 maassa. Palkinto on tunnustus erityisesti teknologiaan ja turvallisuuteen perustuvasta liikeideasta sekä vahvasta kasvusta globaaleilla markkinoilla.

Kunniamaininnalla Turku Science Park Oy:n asettama raati halusi muistaa tänä vuonna 100 vuotta täyttävää Turun kauppakamaria. Se on perustamisestaan lähtien toiminut koko Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, asiantuntijana ja kouluttajana. Turun kauppakamarilla on ollut merkittävä rooli hankkeiden ja yhteistyön rakentajana. Se on myös vaikuttanut esimerkiksi Turku-Helsinki -yhteyksien ja lentoliikenteen parantamiseen. Turun kauppakamari on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Business Camp keräsi jälleen satoja osallistujia

Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkinnot ovat osa vuosittaista Business Camp -yritystapahtumaa. Turku Science Park Oy:n yhteistyössä Logomon kanssa järjestämä tilaisuus keräsi tänä vuonna yli 500 osallistujaa kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja alustuksia, verkostoitumaan sekä keskustelemaan lukuisiin työpajoihin. Tällä kertaa päivä tarjosi osallistujilleen näkökulmia niiden x-faktoreiden ja punaisten lankojen löytämiseen, joilla yritykset ja organisaatiot voivat omaa menestymistään edistää.

– Turun seudun hyvä vire näkyi päivän tunnelmassa. Hyvät uutiset ovat luoneet toiveikkuutta ja innostusta koko alueemme yrityskenttään. Tekemisen meininki ja usko menestymiseen oli selvästi aistittavissa ihmisistä ja keskusteluista, tilaisuudesta Turku Science Park Oy:ssä vastaava projektipäällikkö Hele Kaunismäki iloitsee.

Business Campin aloitti mm. Nokian hallituksen puheenjohtajana toimiva Risto Siilasmaa, jota haastatteli Anna Sorainen.